enMena
Agenda – Day 1 – Nextv Series MENA

Nextv MENA is part of Dataxis events.

This site is operated by a business or businesses owned by Dataxis SARL and all copyright resides with them. DATAXIS registered in France with number 423 163 385 RCS Paris France with registered office 10 rue Pergolese 75116 – Paris FRANCE

Dataxis

Nextv Series MENA - Agenda Day 1 - Tuesday 5 October 2021

09:25 - 09:30 (GMT+4) | 5 Mins

Welcoming address & day overview

09:30 - 10:15 (GMT+4) | 45 Mins

FTA broadcaster digital transformation

  • Routes to OTT: challenges
  • Impact on content integration
  • Growth drivers and monetization strategies

Moderated by: Heba Korayem, Content Marketing Consultant - H.Consult

10:15 - 10:30 (GMT+4) | 15 Mins

Break & Networking

10:30 - 11:15 (GMT+4) | 45 Mins

Pay TV & OTT strategic insights

  • Future role of STB
  • OTT for connected screens
  • Integration of external content

Moderated by: Michela Celi, Independent Consultant

11:15 - 11:30 ((GMT+4) | 15 Mins

Break & Networking

11:30 - 12:15 (GMT+4) | 45 Mins

Addressing Piracy in MENA

  • How to combat illegal TV services and the overall piracy issue?
  • How can operators re-think their security strategy in a digital world?
  • Infrastructures, platforms used to build your technology to fight piracy

Moderated by: Michela Celi, Independent Consultant

12:15 - 13:15 (GMT+4) | 60 Mins

Break & Networking

13:15 - 14:05 (GMT+4) | 50 Mins

The content needs for MENA

  • Current demands and content consumption
  • Arabic originals: Is Ramadan the ideal time to release new originals?
  • Opportunities for regional collaboration

Moderated by: Heba Korayem, Content Marketing Consultant - H.Consult

14:05 - 14:15 (GMT+4) | 10 Mins

Break & Networking

14:15 - 15:00 (GMT+4) | 45 Mins

Sport content going OTT

  • Insights on the specific issues related to providing sport for
    an OTT audience
  • Initiatives from right owner and D2C strategies
  • How to keep subscribers engaged online?

Moderated by: Sanjay Raina - Media & Entertainment Professional

15:00 - 15:15 (GMT+4) | 15 Mins

Break & Networking

15:15 - 16:00 (GMT+4) | 45 Mins

The booming era of live OTT broadcasting - hosted by Limelight Networks

Join a panel of broadcasting industry experts, talk about ways to boost the video streaming experience that viewers are demanding including:

  • How new technologies provide ways to improve viewer engagement?
  • Current audiences retention and how to increase subscription base
  • Using personalization and premium enhancements to boost stream monetization.
  • Mitigating stream piracy with flexibility in subscription packages

16:00 - 16:15 (GMT+4) | 15 Mins

Break & Networking

16:15 - 17:00 (GMT+4) | 45 Mins

Integrating pure players in broadcasting

  • Building partnership with social media platforms
  • How to integrate social live streaming in broadcasting?
  • What can broadcasters learn from social media platform?

Moderated by: Amanda Turnbull - Co-Founder and CEO - Amanda Turnbull Associates

17:00 - 17:05(GMT+4) | 5 Mins

Wrap up & Vote of thanks